Ušetrite vďaka zdieľaniu mobilných dát vo firme

17. 4. 2019  |  Odporúčané

3b1e8b_f26dfa354b22459980fc9abc50afef96_mv2

Aj vo vašej firme majú zamestnanci a manažéri predplatený fixný objem dát, ktorý nie je možné individuálne meniť podľa potreby? Tento fix niektorí nevyčerpajú a prepadne, iní zase prečerpajú a musí sa doplácať. To v praxi zvyšuje náklady vašej firmy a často aj obmedzuje kľúčových a aktívnych zamestnancov.

Čerpajte flexibilne

Privítali by ste, aby každý zamestnanec čerpal toľko dát, koľko práve potrebuje? Chcete mať kontrolu nad tým, ako sa dáta využívajú a zdieľať flexibilne jeden firemný balík dát navzájom? O2 Business Services má pre vás riešenie.

Prinášame službu Mobile Data Pool – jediný flexibilný dátový balík pre celú firmu. Toto riešenie je momentálne najefektívnejšou formou využívania dátových služieb v mobiloch.

Vďaka nemu získate pohodlný prístup na internet, intranet, k e-mailom a akýmkoľvek ďalším službách bez nutnosti dokupovania dát, pričom na iných SIM kartách môžu zostať dátové balíky nevyčerpané.

Ušetrite a „dátujte“ viac

Predstavte si firmu s 50-timi SIM kartami a využívaním klasického dátového balíka s fixným objemom dát pre každého zamestnanca.

Klasický dátový balík vyzerá takto:

  • 40 zamestnancov využíva štandardný prístup na internet s predplateným objemom 1 GB dát,

  • 10 manažérov spotrebuje viac – predplatený 6 GB balík s automatickou obnovou dát po prečerpaní,

  • v reáli polovica zamestnancov nevyužije ani polovicu z predplatených dát, no, povedzme, tretina manažérov vyčerpá viac a dáta si obnovuje,

  • vo výsledku má teda firma predplatený objem dát vo výške 100 GB, z ktorých reálne využije 60 GB a k tomu ešte dopláca za ďalšie automaticky obnovené dáta.

So službou Mobile Data Pool od O2 Business Services to bude inak:

  • na základe reálnej spotreby si firma predplatí oveľa nižší objem dát - 70 GB a iba týmto krokom ušetrí 30 % nákladov,

  • nespotrebované dáta zamestnancov môže firma zdieľať a využiť u jednotlivcov, ktorí k práci potrebujú dát viac,

  • firma si zvolí spôsob manažovania, teda pridelenia dát zamestnancom podľa individuálnej potreby a spotreby, ale tiež možnosť automatickej obnovy či jej schválenie nadriadeným.

Výhody Mobile Data Pool

3b1e8b_1239a65b2ed04dcf85406f96b2d6d7ae_mv2

Pre koho je Mobile Data Pool vhodné?

Ak využívate aspoň 10 SIM kariet so spotrebou viac ako 10 GB dát, je toto riešenie pre vás vhodné rovnako, ako pre firmy s 3000 používateľmi a čerpaním 3000 GB dát mesačne. Ak sa vám časom navýši počet zamestnancov alebo budete potrebovať zvýšiť objem dát pre tých existujúcich, jednoducho si ho navýšite v Data Poole.

Dokonca, aj keď nie ste klasickou firmou, ktorá využíva zdieľania medzi zamestnancami, viete službu efektívne využiť na svoje technologické riešenia. Ako?

Vysvetlime si to na príklade nášho klienta. Autobusový dopravca využíva 20 autobusov s wifi a mobilným prístupom na internet, na každej SIM karte je tak potrebný veľký objem dát. To znamená, že v rámci zdieľaného dátového balíka využíva 20 SIM kariet 2000 GB mesačne, a balík sa efektívne rozdistribuuje medzi autobusy podľa aktuálnej potreby.

Rovnako je možnosť využiť zdieľanie dát napríklad aj v rámci zberu údajov o spotrebe z elektromerov. Tu je, naopak, potrebný malý spoločný objem dát pre veľa zariadení, to znamená, že v rámci Data Poolu využíva 2000 SIM kariet 20 GB spoločných dát.

Férové riešenie aj pre vašu firmu

Už dlhé roky sa držíme princípu férovosti, ktorý sa snažíme priniesť na trh nielen pre bežných používateľov, ale aj firmy. Veríme, že iba kvalitné produkty, ktoré pomáhajú našim stálym zákazníkom, nám prinesú ďalších spokojných a verných zákazníkov.

Neplaťte za dáta, ktoré nevyčerpáte a vymeňte neefektívne dátové balíky za férové riešenie od O2 Business Services! Radi vám pripravíme firemnú ponuku na mieru na telefónnom čísle: +421 2 2211 2444 alebo e-maile: obchod@o2bs.sk. Náš špecialista vás bude kontaktovať do 24 hodín.

Viac informácií o našich novinkách nájdete aj na www.o2bs.sk/mame-riesenia-pre-firmy.