O2 Business Services predstavilo unikátny prenosový voz

28. 4. 2016  |  Odporúčané

3b1e8b_6905d22966da407ea023a47764714764_mv2

Spoločnosť O2 Czech Republic zakúpila unikátny prenosový voz. Šestnásťmetrový Outside Broadcast van (OBv), ktorý patrí k tomu najlepšiemu na tamojšom trhu, bude O2 využívať nielen pre potreby vlastného kanála O2 Sport, ale bude ho ponúkať aj externým partnerom z Česka a zo zahraničia. Na Slovensku predstavilo prenosový voz obchodným partnerom O2 Business Services v areáli RTVS v Mlynskej doline.

“Do novej prenosovej techniky sme investovali viac ako 100 miliónov českých korún,” hovorí David Petrov, ktorý je v českom O2 zodpovedný za rozvoj obchodu v mediálnej oblasti. “Prenosy na špičkovej úrovni budeme zabezpečovať nielen pre vybrané zápasy, ktoré pobežia na O2 Sport, ale spolupracovať budeme aj s ďalšími partnermi z Česka i zo zahraničia,” vysvetľuje Petrov.

Prenosový voz Outside Broadcast van meria cez 16 metrov a pokiaľ je plne naložený, môže vážiť až 36 ton. Rozdelený je na štyri samostatné, klimatizované zóny s dvoma režijnými pracoviskami. “Režisérovi je pre prenosy k dispozícii 14 kamier vrátane niekoľkých čipových. Ako jediný prenosový voz v Česku vlastní tiež dve 6x super slow motion kamery. Celkový počet kamier je do budúcna možné rozšíriť až na 22,” dodáva David Petrov.

Okrem prenosového vozu vyráža do terénu aj sprievodné vozidlo prevážajúce techniku a kontribučné vozidlo, ktoré zabezpečuje samotný prenos obrazu do televízneho štúdia.

Pre potreby komunikácie v B2B prostredí vytvorilo O2 vlastnú značku Elastic Media Production, pod ktorou bude svoje služby poskytovať.

O spoločnosti O2 Business Services

Spoločnosť O2 Business Services prišla na slovenský trh začiatkom apríla v roku 2015. Najväčší telekomunikačný operátor v Českej republike O2 Czech Republic založil na Slovensku novú spoločnosť, ktorej úlohou je poskytovanie komplexného portfólia fixných, mobilných a ICT služieb pre firemný segment.

Produktové portfólio O2 Business Services obsahuje internetové služby, fixné a mobilné hlasové služby, dátové služby a služby dátového centra a virtualizácie serverov.

Využitie produktového portfólia O2 Czech Republic umožňuje poskytovať jednotné služby pre firemných zákazníkov od veľkých korporácií až po drobných podnikateľov v Čechách aj na Slovensku.