O2 Business Services je dvorným dodávateľom telekomunikačných služieb pre konzorcium D4R7

5. 9. 2017  |  Odporúčané

3b1e8b_9a38306a51744c89aaa61c005be6265b_mv2_d_2126_1417_s_2

Jeden z najväčších aktuálnych PPP projektov Bratislavský obchvat D4R7, hľadal strategického partnera na zastrešenie telekomunikačných služieb. ​Projekt výstavby Diaľnice D4 a Rýchlostnej cesty R7, ktorého cieľom je vybudovanie južnej časti nultého obchvatu Bratislavy a časti južnej siete rýchlostných ciest spájajúcich západ a východ Slovenska, si vyžaduje komplexné portfólio služieb s dôrazom na kvalitu, flexibilitu i cenu. Najvýhodnejšia ponuka prišla od O2 Business Services.

Zákazník hľadal partnera, ktorý by pre spoločnosť D4R7 Construction s.r.o., zhotoviteľa obchvatu Bratislavy, zastrešil komplexné telekomunikačné služby. Výberové konanie na dvorného dodávateľa týchto služieb bolo konzorciom D4R7 zahájené po definitívnom výbere sídla spoločnosti v Bratislave. Do tendra na dodávateľa mobilných telekomunikačných služieb boli prizvané viaceré spoločnosti a v transparentnom výberovom procese nakoniec zvíťazilo O2 Business Services.

Komplexné riešenia na mieru
Prvým krokom spolupráce s O2 Business Services bolo zabezpečenie Business internetového pripojenia. Najväčšou výzvou spolupráce medzi D4R7 a O2BS však bola fáza zriadenia jednotlivých služieb na centrále, keďže požiadavkou klienta bolo zabezpečiť služby podľa striktného harmonogramu, vo veľmi krátkom čase a podľa jasnej technickej špecifikácie, ktorá bola podmienkou pre rýchlu akceleráciu projektu.

Prozákaznícky prístup prináša mnohé klientské benefity
Obchodný riaditeľ spoločnosti O2 Business Services Martin Ďurov hovorí: „Úlohou O2 Business Services v tomto úspešnom partnerstve nie je len zabezpečenie klasickej business administratívy zamestnancov a jednotlivých externých spolupracovníkov. Našim cieľom je v prvom rade prispieť ku komfortu klienta a k dôvere v kvalitu nami poskytovaných služieb. Našou firemnou stratégiou je preto proaktívne poskytovať aj doplnkové služby, akými sú v tomto prípade pokrytie centrálnej budovy modernou a bezpečnou Wi-Fi sieťou, zabezpečenie IP telefónie a virtuálnej ústredne, či možnosť telekonferencií.“

Tvoríme nový štandard internetových služieb
Klasická biznis administratíva dáva priestor na mnohé inovácie. O2 Business Services predstavilo zákazníkovi Službu Internet Business, ktorá je súčasťou poskytovaného balíka služieb pre spoločnosť D4R7 a garantuje symetrickú prenosovú rýchlosť, ktorá nie je agregovaná. To znamená, že rýchlosť pripojenia neklesá počas vysokého vyťaženia infraštruktúry, akým je bežný pracovný deň tak veľkého klienta. Súčasťou služby je aj zriadenie záložného pripojenia, na ktoré sa automaticky presmeruje celá prevádzka v prípade nečakaného výpadku.

Zástupca konzorcia D4R7 Construction s.r.o. hodnotí fungovanie dodaných riešení a spoluprácu s O2 Business Services nasledovne: „So službami spoločnosti O2 Business Services sme maximálne spokojní. Ako jeden z najväčších benefitov vnímam vynikajúcu zákaznícku podporu pri riešení našich požiadaviek, ktorá je rýchla, profesionálna a ústretová - častokrát vieme veci vyriešiť doslova na počkanie. Môžem len potvrdiť, že O2 nám poskytuje stabilné pripojenie v kombinácii s kvalitným hardvérom a top produktami. Našu doterajšiu spoluprácu vnímam viac ako pozitívne, doteraz sme nezaznamenali žiadnu poruchovosť“, hovorí Róbert Szilas, IT Administrátor spoločnosti D4R7 Construction s.r.o.

O spoločnosti O2 Business Services

O2, ktoré je materskou spoločnosťou O2 Business Services, je najväčším integrovaným poskytovateľom telekomunikačných služieb na česko-slovenskom trhu. Obsluhuje 8,6 milióna mobilných a fixných zákazníkov. Od roku 2015 ponúka riešenia aj pre tých najnáročnejších firemných zákazníkov. Korporáciám aj verejnej správe poskytuje komplexné portfólio fixných hlasových a dátových služieb, mobilných služieb a profesionálnych ICT riešení. O2BS sú držiteľom viacerých certifikátov ISO, okrem iného aj ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 a Potvrdenie o priemyselnej bezpečnosti NBÚ a Pečať spoľahlivosti od Národného informačného strediska Slovenskej republiky.

O konzorciu D4R7 Construction s.r.o.

Konzorcium D4R7 Construction s.r.o. je hlavným zhotoviteľom Obchvatu Bratislavy D4R7 a

tvoria ho spoločnosti Ferrovial Agroman a PORR, ktorým bolo udelené projektovanie a výstavba 27 km dlhej diaľnice (D4) a 32 km dlhej rýchlostnej cesty (R7). Po ukončení výstavby D4/R7 v celkovej dĺžke viac ako 59 km sa sprístupní nová, južná časť nultého obchvatu Bratislavy a časť južnej siete rýchlostných ciest spájajúcich západ a východ Slovenska. Celková schéma obchvatu D4/R7 zahŕňa výstavbu 14 križovatiek, 122 mostných konštrukcií, vrátane nového mostu nad riekou Dunaj a nového viaduktu na úrovni Slovnaftu.