Nasadenie MDM riešenia v sieti predajní potravín sa ukázalo ako najefektívnejšie

30. 3. 2021  |  Odporúčané

Vzdialená správa zariadení, obsahu a služieb
Inovatívne využitie firemných smartfónov a tabletov

3b1e8b_c472237f6ab24e458232a0218f0d779b_mv2

Zákazník - sieť potravinárskych predajní - hľadal komunikačnú platformu pre inhouse vyvinutú aplikáciu pre mobilné zariadenie na pravidelný dohľad nad vystaveným sortimentom zeleniny a ovocia.

Čo sme museli vyriešiť:

  1. Zabezpečenie mobilnej služby pre aplikáciu.

  2. Navrhnutie spoľahlivých zariadení pre aplikáciu.

  3. Potrebu manažmentu zariadení na diaľku.

Ako sme to v O2BS vyriešili

Zákazník oslovil O2 s požiadavkou na návrh a implementáciu komunikačnej časti riešenia na dohľad nad potravinovým sortimentom v predajniach. Nové riešenie optického dohľadu malo pribudnúť k už zabehnutým fixným dátovým službám využívaným napríklad aj na dohľad nad mraziarenskými zariadeniami ako bezpečnostný kamerový systém.

  • Vzhľadom na požiadavku maximálnej efektivity riešenia voľba padla na jednoduché riešenie - pre inhouse vyvinutú mobilnú aplikáciu navrhnúť mobilný telefón s kamerou pripojený do mobilnej siete a manažovaný MDM riešením.

  • MDM malo zabezpečiť jednoduchú aktualizáciu vyvíjanej aplikácie a zároveň obmedziť funkcie telefónu výhradne pre potreby aplikácie.

  • Po dodaní a otestovaní zariadení rôznych výrobcov boli zvolené zariadenia SAMSUNG natívne spolupracujúce s MDM riešením Samsung KNOX. Hoci nešlo o najlacnejší variant, klienta presvedčilo funkčné a odladené bezpečnostné Mobile Device Management riešenie.

  • Mobilná dátová komunikácia je zastrešená spoločným dátovým balíkom DATA POOL, ktorý je optimalizovaný na požadovaný objem prenášaných dát zo všetkých pokrytých predajní.

  • Po odsúhlasení finálnej podoby sa prvé fotografie zeleniny a ovocia prenášali do 48 hodín.

Použité služby a riešenia

Máte aj vy záujem o podobné riešenie alebo riešenie šité na mieru?

Stačí kontaktovať nášho špecialistu, ktorý s vami dohodne všetky detaily:

Zaujímať by vás mohli aj tieto naše riešenia:

Na stránky Telekomunikačné riešenia pre biznis v digitálnej dobe >