Golf utužuje priateľstvá aj biznis

9. 11. 2022  |  Odporúčané

3b1e8b_5e89becbc7ee4941a2a68eea15e59c34_mv2 (1)

Svedčí o tom aj septembrové stretnutie priateľov spoločnosti O2 Business Services na golfovom ihrisku Gray Bear na Táľoch.

Takmer sto hráčov zo všetkých kútov Slovenska si dalo rendez-vous na prvom slovenskom 18-jamkovom ihrisku, aby v praxi potvrdili pravdu, ktorú tak brilantne formulovala legenda svetového golfu Harvey Penick: „Ak hráš golf, si môj priateľ.“

Horehronie

Nádherný kraj v samotnom srdci Slovenska, lemovaný hradbou Nízkych Tatier a rozložitými chrbtami Slovenského rudohoria. Bystrý Hron, ktorý sa kľukatí celým Horehronským údolím, dal meno aj tomuto kútu. Napriek chladnej až mierne chladnej kotlinovej klíme tam nájde návštevník po celý rok dostatok turistických i prírodných atrakcií: horstvá, rokliny, krasové útvary, vodopády. Ak k tomu prirátame vzácnu faunu a flóru, nečudo, že je toto územie považované za prírodný klenot Slovenska. A práve v tomto nádhernom kraji, presnejšie na Táľoch, otvorili pred 20 rokmi slovenskú golfovú perlu – golfové ihrisko Gray Bear Tále.

Príjemný večer

Býva zvykom, že v predvečer turnaja sa v Kolibe hotela Stupka stretávajú hráči golfu, aby sa v neformálnom prostredí lepšie spoznali, zabavili a správne nabudili pred ranným štartom. Nebolo tomu inak ani v prvej dekáde septembra na stretnutí, na ktoré spoločnosť O2 Business Services pozvala svojich priateľov a firemných zákazníkov. Welcome drink pri príchode bol príjemným vstupom do koliby, kde už veselo „muzicírovala“ ľudová hudba Janka Oláha. Zdravili sa priatelia, rozvoniavali chutné špeciality a „koštovali“ sa kvalitné vínka. V mene spoločnosti O2 Business Services privítal hostí Stanislav Molčan, predseda predstavenstva a hostiteľ večera. Poďakoval všetkým, ktorí prijali pozvanie na tento event a zaželal nielen príjemný večer a dobrú zábavu, ale aj peknú hru na golfovom turnaji.

Úspešný hostiteľ

Rád v tejto súvislosti pripomeniem, že spoločnosť O2 dnes patrí k veľkým telekomunikačným operátorom na Slovensku. Spoločnosť O2 Business Services vznikla v roku 2015 odčlenením sa od korporátnej divízie O2 Slovakia. Cieľom samostatnej spoločnosti O2 Business Services je predovšetkým zvýšenie efektivity, flexibility a kvality služieb pre firemných zákazníkov.

Tri otázky pre Stanislava Molčana, predsedu Predstavenstva O2 Business Services:

  1. Ste jedným z troch najväčších telekomunikačných operátorov na Slovensku. Plnia sa vaše ciele, ktoré ste mali pri príchode na slovenský trh?

    Určite áno, aj keď začiatky neboli ľahké. Dostať sa medzi dvoch zabehnutých silných hráčov bolo časovo a finančne veľmi náročné. Nakoniec sa to podarilo a vstupom našej novej spoločnosti do korporátneho a verejného sektora sme sa stali plnohodnotným operátorom.

  2. Keďže ste najmladší z veľkej trojky operátorov, máte ťažšiu pozíciu sa presadiť. Darí sa vám to?

    Našou výhodou je dynamika, flexibilita a schopnosť prinášať riešenia na mieru. Aj vďaka tomu sme sa ako O2 stali tento rok dvojkou na trhu v počte užívateľov mobilných služieb, čo je pre nás veľkým ocenením.

  3. Náš golfový časopis Golf Revue teší, že časť mimobiznisových aktivít O2 Business Services smeruje aj do podpory golfu. Máte už predstavy, kam bude táto podpora smerovať?

    Váš časopis má skúsenosti s organizovaním golfových turnajov, veľa rokov ste robili turnaje pod názvom Golfík. Spoločne premýšľame o tom, ako otvoriť deťom a mládeži nové možnosti k tomuto krásnemu a zdravému športu a ako podporiť mladé talenty.

Žičlivá atmosféra

Na cestu do koliby nám vo štvrtok večer organizátori odporúčali vziať si dáždnik. Nad Táľmi sa hrozivo mračilo. A neskôr aj riadne pršalo. V piatok ráno však bolo všetko celkom inak. Ihrisko konečne dostalo potrebnú vlahu, počasie sa umúdrilo a celý deň bolo príjemne teplo. Ideálne golfové počasie. Na štart nastúpilo 96 hráčov a hralo sa v štyroch kategóriách. Snaha o najlepší výkon nechýbala, ale nebránila vytvárať pre všetkých účastníkov turnaja príjemnú a žičlivú atmosféru. Záverečné hodnotenie a dekorovanie najlepších bolo vyvrcholením dvoch krásnych dní, ktoré sme vďaka spoločnosti O2 Business Services prežili v golfovom a lyžiarskom areáli na Táľoch, v čarovnom kúte Slovenska. Potvrdili, že golf je hra, v ktorej stále platia slová Harveya Penicka: „Ak hráš golf, si môj priateľ.“

Výsledky:

A. kategória HCP 0 – 16,4

  1. Andrej Madarás

  2. Peter Sklár

  3. Miloš Kazimír

B. kategória HCP 16,5 – 27,00

  1. Vladimír Brodňan

  2. Michal Duška

  3. Karol Fabián

C. kategória HCP 27,1 – 36

  1. Marek Bukovčan

  2. Jakub Vatrt

  3. Vladimír Kocúrek

D. kategória brutto

  1. Andrej Madarás

  2. Ondrej Ondrovič

  3. Valér Kokoš

Doplnkové súťaže:

Longest drive muži: Roland Tribula

Longest drive ženy: Ružena Gabašová

Nestrať loptu na Táľoch: 6 hráčov zahralo celý turnaj s jednou loptičkou